You´re invited

 

Här samlar vi allt eftersom ihop vårt Skövde-bibliotek med goda berättelser från Skövde. Låt dig inspireras och dela gärna din berättelse på temat Connect, Explore, Enjoy!

Dags att levla upp och flytta till Skövde?

Kanske kan Paula och Flor inspirera dig. Två unga tjejer från Argentina som lämnade Berlin för Skövde och en karriär på spelbolaget Palindrome, trots att de bara googlat staden.

Make your move

Ja vad behövs egentligen för att flytta och starta en ny karriär här i Skövde? Svaret är mod att ta steget. Resten löser sig. Paula och Flor träffades när de båda arbetade på CIARDI, en statligt grundad animationsstudio i Buenos Aires. De fattade tycke för varandra, animation och visuellt berättande och flyttade vidare till en lägenhet i ett tempofyllt Berlin. Där dök jobbannonsen från Palindrome i Skövde upp och - baam, the game was on!

Paula och Flor tog beslutet att flytta med sina två hundar, trots att de knappt kunde uttala Skövde och bara hade googlat staden, med inställningen: If you don´t play – you don´t win.

Let´s Explore Skövde!

Paula som är Senior Animator och Flor som är 3D Artist, blev varmt välkomnade på Palindrome, och lägenhet och flytt löste sig på bästa sätt. De blev överraskade över att gamingindustrin, som överlag är en mansdominerad bransch, kändes mer jämlik och öppen här. Och Skövdeborna var inte alls så där reserverade som de hört att de skulle vara. Naturen visade sig vara helt fantastisk och till och med hundarna fick dagisplats med en gång.

Är du också redo för förändring? Let´s Connect!