Textinspiration

Här finner du förslag på texter, låt dem inspirera dig när du skriver eller berättar om Skövde.

Upplevelser på en ny nivå

Hur vill du uppleva Skövde? Kanske vill du cykla, på ett platåberg 300 meter över havet, ta en shoppingtur i stadskärnan, kika in på en konstutställning eller njuta av kulinariska upplevelser på en restaurang?Eller så föredrar du att vandra genom körsbärs-blommande naturreservat och se tranor dansa vid Hornborgasjön. Ja det har vi förstås också. Skövde är redo, är du?

Ready, set, enjoy!

You`re invited

Till Skövde, tänker du? Till Sveriges centra för Fintech, världsledande produktionsteknik och ett av landets just nu främsta dataspelsstäder, säger vi. Faktum är att internationella bolag gång på gång väljer att etablera sig just här och att dataspel producerade i Skövde ofta toppar försäljningslistorna. Med högskolan, flera innovationsarenor och många kreativa startups nöjer vi oss inte med något annat än att ligga i framkant. Även på fritiden är vi vana vid en högre nivå, bokstavligen. På platåberget Billingen, 300 meter över havet, kan du testa pumptrackbanor och träna i skidspår värdiga världseliten. För Skövde är självklart ett officiellt Vasaloppscenter för skidor, löpning och cykel. Vi älskar utmaningar och att forma våra egna spelregler. Och det bästa av allt. Vi har plats för fler.

Join the game.

Ready for a new level?

Time and time again, the leading industrial companies in Sweden choose to invest in Skövde. Coincidence? We think not. Our great focus on future solutions and smart technology, is noticeable in our many successful companies, start-ups and innovative arenas. Together, we continue to create a more sustainable future by leading the industrial transformation forward. Who else wants to join us?

Game on.